Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Міжнародний день захисту дітей

А діти - квіти нашого життя, 
Дарунок з неба найцінніший!
Врятує, зцілить посмішка одна,
Ввесь світ від них стає світліший.
Мар`яна Суходольна
1 червня - Міжнародний день захисту дітей.
Рішення про відзначення цього свята прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у 1949 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров`я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності. 
20 листопада 1989 року Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята Конвенція про права дитини, яку Україна ратифікувала 27 вересня 1991 року. Вперше цей день святкувався в 1950 році. Згідно Указу Президента України від 30 травня 1998 року в нашій державі встановлено свято День захисту дітей.
Діти - наше майбутнє, а значить - майбутнє України. Вони надихають, спонукають до нових досягнень, наповнюють життя кожного дорослого радістю і теплом. Саме від нас залежить яким буде становлення дитини та як складеться її доля. І основне завдання сім`ї, суспільства виховувати дітей розумними, порядними, добрими, з щедрою та гармонійною душею, впевненими в собі, щоб в майбутньому вони стали чудовими батьками та гідними громадянами своєї країни.
Другий рік поспіль Україна відзначає День захисту дітей в умовах війни. Ворог забрав у маленьких українців безтурботне дитинство, і ми боремось за те, щоб наші діти повернулись до життя без страху і сирен. Ми хотіли і хочемо для них іншого. Нехай діти України та всього світу щохвилини та щодня будуть радісними та щасливими, відчувають мамине тепло, ласку, батьківське міцне плече.